Author Topic: Unable to Connect - But Only Sometimes ?  (Read 204 times)

PeteCress

  • Newbie
  • *
  • Posts: 26
Unable to Connect - But Only Sometimes ?
« on: November 10, 2016, 08:04:14 AM »
    Windows 7, trying to connect to a Raspberry Pi 3.

    It has been working for quite a few weeks, but now sometimes TV just does not connect.

    • The Pi shows up on Computers & Contacts | My partners - as usual
      .
    • Then I select Remote control using password nothing happens: no error messages, no "not connected to router".... nothing.
      .
    • Rebooted the Pi
      .
    • Rebooted the Windows PC, but no change

    Am I the only one?

PeteCress

  • Newbie
  • *
  • Posts: 26
Re: Unable to Connect - But Only Sometimes ?
« Reply #1 on: November 10, 2016, 10:59:46 AM »
Oops!

Should have mentioned: TeamViewer 11....     Maybe time to migrate to 12?

Edit 2016 10-10 13:22:

Tried cold-starting the switch that hangs off of my router, but no change.

Then I went over to the garden shed where the Pi lives and cold-started the switch there - and now TV is able to connect to the Pi.

Now that I am writing this, I recall similar issues with a Windows PC down at the shore where I keep some IP cams.   Every so often TV cannot connect to that PC - even so the PC is online.... and re-booting PC and the local router/cable modem remedies the issue.

Can anybody offer a theory on what is going on in these cases?

« Last Edit: November 10, 2016, 11:26:42 AM by PeteCress »

scas

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Re: Unable to Connect - But Only Sometimes ?
« Reply #2 on: December 12, 2016, 12:06:57 PM »
Hi,
I have the same problem.
Sometimes stopping and restarting teamviewer on the raspberry allows remote connection, but only sometimes. Hard reboot usually works but it is silly and cannot be always done. Also have noticed that when this happens, the raspberry desktop is in a weird (incomplete) state.
Nobody saw this and/or has an idea?